Триває офіційний візит Президента Румунії Іона Ілієску. На прес-конференції, що вінчала його київську частину, Президент України Леонід Кучма підкреслив: переговори були відкритими, хоча й не можна сказати, що вони пройшли дуже просто. За словами глави української держави, «ми сьогодні досягли консенсусу по всіх питаннях, у тому числі і чутливих». За результатами переговорів було підписано спільну декларацію. Президент України подякував Іону Ілієску за те, що в нього «було бажання вирішити непорозуміння, які існували. А коли бажання є, то й результати відповідні». Вчора візит Президента Румунії продовжився в Одесі.
Саме на Одещині, яка межує з Румунією, керівники країн-сусідів продовжили обговорення непростих проблем, що мають місце в україно-румунських відносинах. Відбулася нетривала робоча зустріч Леоніда Кучми та Іона Ілієску, поєднана з обідом у ресторані готелю «Аркадія Плаза», де зупинився високий гість. 
Саме на Одещині, яка межує з Румунією, керівники країн-сусідів продовжили обговорення непростих проблем, що мають місце в україно-румунських відносинах. Відбулася нетривала робоча зустріч Леоніда Кучми та Іона Ілієску, поєднана з обідом у ресторані готелю «Аркадія Плаза», де зупинився високий гість. Обід, однак, розмові не завадив. Президенти вислухали точку зору керівників регіону з актуальних двосторонніх проблем, з якими вони стикаються безпосередньо мало не щодня. Чи додало це щось до результатів переговорів у Києві? Оскільки офіційно цього питання ніхто не коментував, то, за стриманими висловлюваннями деяких учасників переговорів, можна зробити висновок: схоже, все залишилося на рівні доволі неконкретних (з огляду на пошук шляхів реалізації положень україно-румунського Договору про відносини добросусідства і співробітництва п’ятирічної давності) домовленостей, досягнутих напередодні у столиці України. Справді, підписана лідерами двох країн суто політична декларація аж ніяк не може претендувати на те, щоб вважатися документом, який реально наблизив би переговорний процес до усунення наявних у стосунках між державами-сусідами неузгодженостей та суперечностей, як те передбачав двосторонній Договір 1997 року.
Тим більше, що ота недовга розмова у перший день перебування в Одесі не була, по суті, продовжена. Решту часу керівники обох держав відвели на відвідини ТОВ «Телекарт-прилад», де взяли участь в урочистій церемонії введення в дію підприємства, оглянули його цехи. Потім вони разом побували в Одеській обласній філармонії, де прослухали концерт Національного одеського філармонічного оркестру під керуванням заслуженого артиста України Хобарта Ерла, громадянина США, який ось уже понад десять років віддає розвиткові й популяризації музичної культури нашої країни. Увечері в ресторані готелю «Лондонський» голова облдержадміністрації Сергій Гриневецький влаштував прийом з нагоди офіційного візиту в Україну Президента Румунії Іона Ілієску. Звичайно, перебував на прийомі і Президент України Леонід Кучма. Неофіційні розмови навколо проблем, зачеплених під час робочої зустрічі вдень, хоча й продовжилися, та вони навряд чи змогли додати щось суттєве до пошуку шляхів розв’язання придунайського вузла суперечностей.