Ситуація навколо Панкиської ущелини вчора була в центрі уваги зустрічі голови Комітету ВР у закордонних справах Дмитра Табачника та посла Грузії в Україні Григола Катамадзе. Пан посол підтвердив, що президент Грузії Эдуард Шеварднадзе у своїй останній заяві оголосив про початок «зачищення» в Панкисі, яке триватиме 2—3 тижні. Така заява, на думку голови парламентського комітету, дає великі можливості для врегулювання цього конфлікту, бо в ній визначено «чіткі терміни проведення та завершення операції». Другою, проте не менш важливою, темою зустрічі стало формування україно-грузинської міжпарламентської групи. З української сторони таку групу вже організовано. Її очолюватиме народний депутат Сергій Шевчук. Представники об’єднання вже виступили у Верховній Раді із закликом недопустити ескалацію воєнного конфлікту в Грузії.

Пан посол також повідомив, що у 20-х числах жовтня проводитимуться Дні культури України в його державі. Він ще раз нагадав про запрошення Голові Верховної Ради Володимиру Литвину відвідати в цей час Тбілісі.
Питання безпеки Дмитро Табачник обговорював і з послом Швейцарії в Україні Жаном-Франсуа Каммером. Основна увага була зосереджена на організації міжнародної конференції «Парламентський контроль у сфері безпеки і оборони». Мета проведення конференції — побудова системи парламентського та громадського контролю над цією сферою.