У гості до киян і гостей столиці приїздять наші добрі знайомі — професор японської ікебани Накамурі Фукухіро та Мідорі Ямада. Нинішня демонстрація мистецтва складання живих композицій і чайної церемонії присвячена 10-річчю встановлення дипломатичних відносин між Україною та Японією. Отже, нинішня їхня розповідь про таїнство відбудеться у вівторок у Будинку вчених.

Безперечно, ви знаєте, що не тільки в Країні сонця, що сходить, з давніх часів було заведено прикрашати будинки букетами квітів, проте саме там почали складати не просто гарні композиції, а й зважати при цьому... на внутрішню сутність кожної рослини й отримувати в підсумку такий собі ідеальний образ...
Ікебана — національна гордість японського народу, одна з найпрекрасніших його традицій. Створити ікебану, з точки зору японців, означає «допомогти квітам виявити себе». В Києві вже кілька років поспіль проводять виставки Мідорі Ямади, організовані товариством «Далекий Схід» і Посольством Японії. Саме їм ми маємо бути вдячні за те, що свято ікебани знову відвідає столицю України.