Щорік в Україні неухильно зростає кількість людей похилого віку. Водночас, за офіційними даними, близько 15 мільйонів пенсіонерів перебувають за межею бідності. Більшість із них не отримує від держави достатньої медичної допомоги, потерпає через соціальну ізольованість та брак уваги. Заради поліпшення якості життя літніх людей в Україні ще 2001 року розпочала свою діяльність Всеукраїнська благодійна організація «Турбота про літніх людей», яка діє в рамках програми Тасіс. А сприяє їй британська організація «Ейдж консерн Інгленд» в особі пана Джона Смітсона.

«Турбота про літніх людей» налічує близько 800 волонтерів з усієї України (переважно це пенсіонери), котрі надають допомогу більш ніж 3 тисячам самотніх літніх людей. Мережа організації охоплює 8 українських міст. Волонтери, до числа яких почали залучати і студентську молодь, доглядають хворих, практично та морально їх підтримують, організовують безкоштовні юридичні консультації тощо. Крім цього, ініціюються групи взаємодопомоги, клуби за інтересами та інші гуртки. Всі ці заходи допомагають пенсіонерам відчути себе потрібними. У подальших планах організації — розширення сфери послуг для людей похилого віку.
Варто наголосити, що українські волонтери абсолютно безкоштовно виконують роботу кількох соціальних працівників. Отож за рік свого існування організація заощадила державі майже 70 тисяч гривень.