Під час святкування Дня міста 31 серпня — 1 вересня в Москві за різні правопорушення до відділень міліції доставлено близько 6 тисяч осіб. Із них 940 — за появу в громадських місцях у нетверезому стані, майже 400 — за розпивання міцних напоїв у недозволених місцях, 167 — за дрібне хуліганство.

Як повідомляє «Газета. Ru», торжества були затьмарені відразу кількома подіями. В п’ятницю ввечері в метро побили дипломата з Малі Абдула Ндуре. В суботу біля метро «Університет» відбулася масова бійка (за різними даними, в ній узяло участь від 50 до 300 осіб), в якій загинув 16-річний підліток. Через кілька годин на тому самому місці сталася ще одна бійка. В ній, за даними ГУВС, брало участь 20 осіб. Двоє підлітків дістали ножові поранення в живіт. Недільний день приніс нові неприємності: в результаті аварії на американських гірках у Парку культури постраждало 8 осіб.
Коментуючи сумні події, мер Москви Юрій Лужков повідомив, що задоволений роботою міліціонерів, які «спрацювали дуже оперативно». А перший заступник мера столиці Людмила Швецова зазначила: бійка біля станції метро «Університет» «аж ніяк не пов’язана зі святкуванням Дня міста, безпорядки сталися поза зоною традиційних святкових заходів... Такі події мають місце, на жаль, і в інші дні».