На початку жовтня в Таллінні пройде фестиваль українського мистецтва «Балтійська трембіта», який стане продовженням творчих зустрічей талліннців і вентспілчан українського походження. Такі фестивалі проводяться тут не вперше: останній з них відбувся саме в День незалежності України, який представники Асоціації українських організацій Естонії відзначили в Латвії. Культурно-освітня організація «Кобзар» із міста Вентспілса запросила їх у відповідь на візит до Таллінна на початку року.
Разом з гостями у «нафтову столицю» Латвії прибув керівник консульського відділу Посольства України Олег Горбенко. Він привіз фотовиставку «Україна сучасна», яка з цікавістю була сприйнята публікою. До залів муніципального Будинку культури прийшли не тільки вихідці з України, а й латиші, представники інших національностей.
Заступник президента естонської асоціації В’ячеслав Резниченко передав вітання естонських побратимів і, звичайно ж, подарунки: вишиваний портрет Тараса Шевченка і збірку хорових творів композитора Миколи Лисенка.
По закінченні урочистої частини розпочався яскравий концерт, що тривав понад дві години. Вентспілський ансамбль «Мрія» зачарував глядачів популярними українськими піснями. Звучала народна, бардівська та естрадна музика. А потім були оберемки квітів і вечорниці.
 
Рига.