В усіх районах області розпочалися сільськогосподарські ярмарки, що триватимуть до пізньої осені. З близьких і віддалених сільгоппідприємств, фермерських господарств, переробних та харчосмакових підприємств сільських районів приїздять сотні автомашин зі свіжими овочами, фруктами, баштанними, продукцією ферм і пасік, готовими харчовими продуктами. Їм відведено спеціальні місця, про які заздалегідь попереджено мешканців міста. Ціни на ярмарках — цілком доступні, без всіляких «накруток». У місцях проведення ярмарків відбуваються численні культурно-масові заходи.
100 мільйонів на нашу користь
Підприємства регіону дедалі активізують свою експортну політику, в результаті чого нинішнього року експорт вироблених в області товарів перевищив імпорт уже більш як на 100 мільйонів доларів. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі забезпечують майже всі основні галузі регіону, що стало можливим завдяки наполегливому впровадженню сучасних технологій, підвищенню якості продукції, налагодженню нових партнерських зв’язків.
Плюс комп’ютеризація
В Ізмаїлі за рішенням міськради розпочато реалізацію програми з комп’ютеризації загальноосвітніх шкіл. Донедавна у місті з багатотисячною армією школярів був лише один комп’ютерний клас — у політехнічному ліцеї. Тепер тут обладнано ще один. З’явився комп’ютерний клас і в загальноосвітній школі №8 — дарунок місцевої організації партії «Яблуко». Ще у трьох великих школах такі класи вирішено обладнати найближчим часом за рахунок міського бюджету.
Конверсія розсекреченого острова
На острові Зміїний у Чорному морі, що тепер належить до Кілійського району Одещини, розпочалися активні роботи з його конверсії та перетворення на екзотичний туристичний центр. Це стало можливим після того, як з держбюджету було виділено й переказано у розпорядження області 10 мільйонів гривень, призначених саме на надання Зміїному цивільного статусу. На ньому, окрім військових, з’явилися рибалки, моряки, археологи, просто любителі екзотики. Тут уже відкрито поштове відділення, триває спорудження причалу. Очікується, що його введуть у дію вже нинішнього року. Там зможуть швартуватися не тільки катери і яхти, а й круїзні лайнери. Багатьох туристів зацікавлять, безперечно, останки античного храму Ахілла та затонулих кораблів, підводні печери, прямовисні скелі, багата іхтіофауна.
Як відроджується держава
З-під пера в минулому професійного журналіста, а нині доктора історичних наук, професора Семена Цвілюка вийшла книжка «Відродження держави: Україна 1991—2001 рр.». Це не тільки оригінальне монографічне дослідження подій і явищ новітнього часу, їхнє науково-історичне осмислення, а й захоплююча популярна публіцистика для широкого загалу — у цьому її особлива цінність. Автор прагне знайти шляхи здолання перешкод, що виникають у становленні нашої держави, дивитися вперед, веде до висновку: розірвавши остаточно пута минулого, Україна таки стане багатою матеріально і духовно демократичною державою.
Мільйон доларів за заручника
Саме таку суму зажадали викрадачі за звільнення молодого лікаря-стоматолога. Однак одержати викуп їм не вдалося: завадили правоохоронці, які в гранично стислий термін «сіли на хвіст» злочинній групі, а потім і затримали двох із нападників, оголосивши ще двох у розшук.
У вівторок 20 серпня одразу по обіді до стоматологічного центру «Аполлон», що по вулиці Новосельського в Одесі, вдерлося троє озброєних чоловіків у масках. Вони захопили і вивезли в невідомому напрямку лікаря-стоматолога К. Невдовзі один із злочинців зателефонував з вимогами викупу батькові молодого лікаря аж до... Стокгольма, де той, як один із керівників нафтової компанії «Синтез ойл», перебував.
Проаналізувавши телефонні розмови, слідчі дійшли висновку, що викрадення скоїли іноземці. Згодом було встановлено місце перебування заручника. Під час операції з його звільнення вдалося затримати двох підозрюваних — одесита та громадянина Судану. Ще двом — сирійцям вдалося зникнути. Слідство у цій справі та розшук підозрюваних тривають.
Одеська область.