Одеська державна академія харчових технологій цими днями відзначає столітній ювілей. Cвою історію вона веде з першої у Російській імперії державної школи мірошників, заснованої влітку 1902 року.

Нині це — доволі потужний навчальний і науково-дослідний центр, що має 10 факультетів, 40 кафедр і кілька галузевих науково-дослідних лабораторій. Підготовка фахівців ведеться тут за 15 спеціальностями; 520 науково-педагогічних працівників, серед яких 50 докторів і 320 кандидатів наук, навчають у стінах вузу більш як 8300 студентів. При академії діють два навчальні комплекси, до складу яких входять 4 коледжі і технікуми, 9 ліцеїв, гімназій та шкіл.
Науковці академії беруть активну участь у здійсненні великомасштабної міжнародної програми «Здорова їжа». Вони розробили технології зберігання у продуктах біологічно активних речовин, виробництва борошна з лікувально-профілактичними властивостями, «сухих» сніданків, концентратів поживних волокон, хлібобулочних і кондитерських виробів. До речі, цикл робіт саме з цих напрямів представлено на здобуття Державної премії України за 2002 рік.
 
Одеса.