Порти нарощують потужності
На 22,5 відсотка більше, ніж за відповідний період минулого року, переробили нині вантажів порти Одещини. Зростання досягли всі гавані регіону: Ізмаїльський порт — на 58 відсотків, Одеський — на 29,8, Усть-Дунайський — на 28,8, Ренійський — на 28,2, Білгород-Дністровський — на 19,2, Южний — на 15,5, Іллічівський — на 2,2. У загальному обсязі вантажопереробки експорт становив 52,7, транзит — 40,7, імпорт — 3,8 відсотка. Під вантажно-розвантажувальні операції до гаваней заходять переважно іноземні судна: 3288 із загальної кількості 5425 суден.
Від Слобідки до Пересипу
В Одесі щойно відкрито новий трамвайний маршрут №22, що зв’язав центр Слобідки з Херсонським сквером та Пересипськими мостами. Його впроваджено на прохання мешканців Слобідки, багато хто з яких працює на підприємствах Пересипу й Лузанівки, куди добиратися досі було дуже незручно. З другого боку, всім, хто того потребує, легше стало діставатися до розташованих на Слобідці численних лікувальних установ.
На реконструкцію Міського саду
Благодійницький марафон, кошти від якого спрямували на реконструкцію Міського саду, відбувся в Одесі. Дали концерт відомі артисти. Серед них —Михайло Жванецький та Олег Филимонов. У кількох місцях відкрито пункти, де всі бажаючі можуть внести пожертвування на реконструкцію та благоустрій улюбленого багатьма місця відпочинку, розваг і зустрічей.
Запросила «Українська ласунка»
Магазин-кафе «Українська ласунка» щойно відкрито на вулиці Новосельській. Перші відвідувачі були приємно вражені інтер’єром просторої зали, прикрашеної предметами українського народного побуту. Сподобалися і смачні страви української національної кухні. Аби здешевити їх, дирекція нового закладу уклала прямі договори на поставку харчових продуктів із сільгосппідприємствами, фермерськими господарствами та переробними й харчосмаковими заводами і фабриками регіону.
До Тараса
На нараді лідерів обласних організацій Народного руху України, партії «Реформи і порядок», партії «Батьківщина», Молодіжної партії, Української партії, а також молодіжної коаліції блоку «Наша Україна» прийнято рішення про проведення 24 серпня, у День незалежності України, спільного мітингу біля пам’ятника Т. Шевченку. Йтиметься, однак, заявили учасники домовленості, не тільки про святкову історичну подію, а й про проблеми, з якими зіткнулася незалежна Україна, повідомляє наш власний кореспондент Георгій ВОРОТНЮК.
 
  Одеса