На стіні в затишному офісі агенції «Гала-Тур» щойно з’явився диплом лауреата всеукраїнської професійної туристичної програми «Кришталевий лелека»-2002». Ця нагорода — першій кам’янець-подільській туристичній фірмі за досягнення в розвитку у Волинсько-Подільському регіоні. До речі, дипломом «Лелеки» цього року відзначено ще й Кам’янець-Подільський міськвиконком, з яким тісно співпрацює «Гала-Тур».
Чи бачили ви в Україні справжнього туриста? Можливо, в Києві, Криму, Карпатах. А в Кам’янці побутує думка, що на подільську землю він ще майже не ступав. Їдуть сюди екскурсанти. Часто — на один день. А туризм — то заняття глибинне. Багатство пам’яток історії, природи, архітектури, культури світового значення, висока духовність та різноманіття народних промислів і традицій Поділля ще зумовлять масовий туристичний рух до цього краю та його визнаної столиці Кам’янця.
Звісно, справжньому туристові має служити розвинута інфраструктура туризму: готелі, транспортна обслуга, мережа закладів харчування та сфери відпочинку. Агенція «Гала-Тур» вже має все це на озброєнні. Можете подорожувати комфортабельним автобусом чи на таксі, обирати для проживання готель, турбазу, санаторій, якісне харчування вам запропонують і в дешевих студентських їдальнях, і у вишуканих ресторанах...
Але головне — це все-таки маршрути «Гала-Туру». Їх 17. Народжуються й нові, на які є попит. Як ось мандрівка «Зелений рай», яка з’явилася після прийняття Кам’янця до ЮНЕСКО завдяки природній пам’ятці Смотрицький каньйон.
Багатющі музеї етнографії, археології, хліба, картинна галерея, замки, фортеці, парки, сади, підземні печери, палаци спонукають вас глибше зазирнути в історію народу і народностей, що населяли цей край, і сповнитися гордістю за нашу велику українську родину.
Колективу турагенції надзвичайно імпонує ідея американського професора Расті Брукса стосовно розвитку стійкого туризму. Привела професора в місто міжнародна програма «Партнерство громад», в якій Кам’янець працює ось уже п’ять років. Побачивши місто-партнера його рідного Атенса, Расті одразу заявив про потребу розвитку тут туризму з духовним наповненням.
І знайшов однодумців — агенцію «Гала-Тур», яка розташована у фешенебельному відреставрованому власними руками особняку початку XX століття на вулиці Соборній, який тішить око гостинно відчиненими кованими воротами. Агенція може задовольнити навіть найвибагливішого клієнта, запропонувавши йому полювання, риболовлю, підводне полювання, стрибки з «тарзанкою» з мосту «Лань, що біжить».
У 1998 році «Гала-Тур» обслужив 218 туристів, а в минулому їх було вже 2759. За два перші місяці 2002 року послугами агенції скористалися 600 клієнтів.
Перспектива у фірми дуже приваблива. Це власний туркомплекс на Руських фільварках з будинком відпочинку, зеленою зоною, цінними мінеральними джерелами. Позитивно сприйнята в багатьох регіонах України робота агенції з великими турпотягами на 200—400 гостей. Цьогоріч у такий спосіб знайомилися з Кам’янцем кияни та одесити. «Гала-Тур» веде велику популяризаторську роботу, завдяки чому є солідні надходження до міського бюджету.
На київській трасі в Красилові впадає в око яскравий банер «Гала-Туру». І тут, і в Хмельницькому має фірма свої філії. Лідер туристичного бізнесу в регіоні вміло працює зі споживачем, надто з молоддю, є спонсором шоу красунь, лицарських турнірів, змагань скелелазів, козацьких забав, надає благодійні послуги сиротам, ветеранам, студентам Інституту туризму.
Звісно, могли б ретельно підібрані директором Анатолієм Ковальським фахівці прожити і на закордонних турах, але це все одно що покинути родючі чорноземи пропадати забур’яненими. Тому заступник директора із внутрішнього туризму Тетяна Карпова особисто зустрічає кожну групу на вокзалі, не залишаючи поза увагою жодної проблеми чи забаганки туристів. І не дивує нікого, що проводи перетворюються на прощання добрих друзів.