Марш пам’яті Героїв Небесної Сотні провели у першу річницю Революції Гідності студенти вищих навчальних закладів Вінниці. Були серед них хлопці і дівчата з Донецького національного університету, який з осені 2014-го працює у місті над Бугом.
Багатосотенною колоною молодь пройшла головною вулицею. Несли плакати з написами: «Герої не вмирають — вмирають вороги!», «Подвиг хоробрих — шлях до свободи», «Україна — єдина!». Такі само лозунги звучали час від часу з уст учасників маршу. Багато з них несли запалені свічі та смолоскипи. На Європейській площі біля пам’ятного знака Героям Небесної Сотні студенти дружно виконали Гімн. Відтак висловили свою позицію на підтримку незалежності і єдності держави від Заходу до Сходу, від Півночі до Півдня. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих бійців на Донбасі.
Студент Донецького національного Микита Зав’ялов повідомив, що їхній навчальний заклад одразу долучився до загальноміської акції молоді. «Ми теж знаємо, що таке бруківка, палаючі шини, ми теж втратили своїх Героїв, — наголосив Микита. — Не можна забувати людей, які віддали своє життя, щоб ми могли жити у мирній незалежній державі. Вірю, що цей важкий рік змінив нас усіх, ми стали іншими, стали більше цінувати єдність рідної країни».
На закінчення акції її учасники створили «живий» напис «Герої не вмирають». До підніжжя пам’ятного знака Героям Майдану молодь поклала квіти та запалені лампадки. Дехто ставав на коліна, віддаючи шану загиблим.
Вінниця.