Плантацію саджанців чорної сосни на честь Героїв Небесної Сотні посадили у Великодобронському лісництві поважні гості спільно з лісівниками держпідприємства «Ужліс» за ініціативи директора Івана Костіва. 

Висадка пам’ятного лісу відбулася в рамках масштабної всеукраїнської акції «Майбутнє лісу — у твоїх руках», до якої долучилися єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії Мілан Шашик, голова Ужгородської районної ради Михайло Фединець, консули Генконсульства Угорщини в місті Ужгороді Балог Дейнеш та Юдіт Бевч, Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Янка Бур’янова, голови обласних осередків Національної спілки художників України Борис Кузьма і Національної спілки письменників України Василь Густі, прозаїк Дмитро Кешеля та учні Великодобронської школи.

Добру справу почали з молитви і освячення владикою Міланом хреста, встановленого працівниками «Ужлісу» біля в’їзду до лісництва.

Генеральний консул Словаччини в Ужгороді Янка Бур’янова зауважила, що закарпатських і словацьких лісівників єднає давня дружба, тож вона вже втретє бере участь в акціях, ініційованих Ужгородським лісгоспом. А от нинішня подія має особливе значення. Бо висаджений сосновий бір — це вшанування подвигу Героїв Майдану, які віддали життя за свободу і незалежність свого народу.

— Додам, що понад дві тисячі саджанців дерев і кущів безплатно ми передали сільським громадам та школам району, — каже керівник «Ужлісу» Іван Костів. — У такий спосіб намагаємося виховувати у населення, підростаючого покоління шанобливе ставлення до природи, намагаємося роз’яснювати громадськості важливість створення лісових насаджень. І це ще не повний перелік заходів, передбачених у нашому господарстві на час проведення акції «Майбутнє лісу — у твоїх руках».

Ужгород.