Народний депутат (Блок Петра Порошенка), представник профспілок у Верховній Раді, перший заступник голови парламентського Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Сергій Каплін (на знімку) має намір відкрити в кожному райцентрі України свої приймальні. З цією метою він побував на Тернопільщині, а заодно зустрівся у прес-клубі з місцевими журналістами, представивши свою програму дій, без реалізації якої, на його думку, нас чекають важкі часи. «У революцію вже гратися ніхто не буде, — переконаний народний депутат. — Я їжджу Україною, зустрічаюся з людьми і бачу, що без радикальних реформ не обійтися. І їх треба робити якнайшвидше. В одному з райцентрів місцевий лікар образно сказав, що терапевтичні методи вже не допоможуть. Треба звертатися до хірургії».
Найперше, на думку народного депутата, потрібно ліквідувати інститут Прем’єр-міністра. Робоча група, яка розслідує корупційний скандал за заявою голови Держфінінспекції Миколи Гордієнка, підтверджує, що в Кабміні процвітає корупція.
— У нас є народом обраний Президент, — каже Сергій Каплін. — Він повинен закотити рукави й виконувати роботу прем’єра. Презентувати свою програму і братися до її виконання. 
Не бачить він доцільності і в існуванні обласних та районних адміністрацій. Є ради, вони й повинні формувати виконкоми. Місцеві вибори — добра нагода для перезавантаження місцевих еліт, зокрема через відкриті списки, коли обирають і політичну силу, і людину, а не кота в мішку. На жаль, є побоювання, що місцеві вибори можуть і не відбутися, оскільки одна з політичних сил, рейтинг якої невпинно падає, не зацікавлена в їх проведенні.
Ратує Сергій Каплін і за скорочення депутатського корпусу. Сто осіб у парламенті — оптимальна кількість, ураховуючи те, що Крим і Донбас відійшли. Щоправда, вони самі можуть попроситися назад, але коли ВВП в Україні у 5—6 разів буде більший, ніж у Росії. «Я вже другий термін у Верховній Раді і можу авторитетно заявити: на продуктивності роботи парламенту скорочення кількості депутатів не позначиться, адже реально працюють лише третина з них», — переконаний він.
Профспілковий рух у нас фактично знищений, тому потрібно відновлювати роль профспілок. Люди абсолютно не захищені. Їх буквально пограбували через завищені у три-п’ять разів (залежно від регіону) тарифи на комунальні послуги. Їх потрібно терміново переглядати, адже всі доходи від видобутку власного газу течуть у кишені олігархів, хоча передбачалося, що він ітиме на потреби населення. Передчасними вважає народний обранець і наміри скасувати солідарну систему пенсійного забезпечення. У нас немає жодної стійкої фінансової установи, якій майбутні пенсіонери могли б без ризику довірити свої накопичення. Сергій Каплін висловився за збереження Пенсійного фонду за умови його реформування. Зокрема, дозволити фонду брати участь у проектах, спрямованих на розвиток національної економіки.

Тернопільська область.