Художні акції, екскурсії та виставки, присвячені Дню Конституції України, відбуватимуться цими днями на Дніпропетровщині. Вони розкажуть про історію створення Основного державного Закону, продемонструють копії перших примірників Конституції часів козацтва.
Оскільки цього року святкування Дня Конституції збіглося із Днем молоді, було вирішено поєднати цікаві художні заходи з пізнавальними.
Як повідомили «Голосу України» у департаменті культури, туризму, національностей та релігій ОДА, в обласній бібліотеці для дітей відбудуться інформаційна година «Серце законодавства держави — Конституція» і святкова вулична акція «Ми — це Україна».
— Молоді поети та музиканти на сходах бібліотеки читатимуть вірші, а музиканти — співатимуть пісні про Конституцію, — пообіцяла директор департаменту Наталія Першина. — Аніматори проведуть для молоді майстер-класи з виготовлення патріотичних і святкових сувенірів, ігри, танцювальні майстер-класи і міні-вікторини.
Напередодні свята тематичні виставки відкрилися й у Дніпропетровському художньому музеї. Художник Валерій Сосна представив персональну виставку «Своя країна» і провів творчу зустріч зі школярами та студентами.
З 1 липня почнуть роботу експозиції «Історія створення Конституції» і «У кожного своя доля, свій світ широкий...», організовані у Дніпропетровському національному історичному музеї ім. Д. І. Яворницького.