Через резонансні події та кадрові призначення Закарпаття стало місцем візитів не лише столичної влади, а й дипломатів. Днями тут побував посол США Джеффрі Пайєтт (на знімку ліворуч). Передусім він зустрівся з новим головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем (праворуч). 

Окрім того, він відвідав спільну українсько-австрійську лижну фабрику «Фішер» у Мукачевому, ужгородське підприємство «Джейбіл», на якому працюють американські інвестиції. Але, на думку посла, потенціал області набагато потужніший. Геннадій Москаль на це відповів: «Я сам був здивований, коли дізнався, що з 2005-го на Закарпатті не було реалізовано жодного серйозного інвестиційного проекту». Голова ОДА попросив посла, щоб «допоміг з американськими інвестиціями, а я зі свого боку гарантую, що на корупційну складову інвестор не витратить навіть півцента».
Торкнувшись теми відомих подій у Мукачевому, Джеффрі Пайєтт сказав: «Високо ціную те, що розповів мені Геннадій Москаль про нещодавні події за участі «Правого сектору». Те, як вчинити з цими групами далі, — питання, яке повністю в руках українського уряду і правоохоронних органів. Але хочу зауважити, що ми, США, всіляко підтримуємо позицію, висловлену Президентом Петром Порошенком, міністром Арсеном Аваковим і керівником області Геннадієм Москалем, про те, що застосування сили, використання зброї — це виняткова прерогатива силових структур українського уряду».
До речі, не політикою єдиною живуть дипломати. Перед приїздом до Ужгорода посол здійснив сходження на Говерлу.

Закарпатська область.

Фото надане Закарпатською ОДА.