Масштабні тактичні навчання з відпрацювання дій пожежно-рятувальних підрозділів під час гасіння пожежі на базі нафтопродуктів провели кіровоградські рятувальники. У навчаннях задіяли 40 працівників особового складу та 11 одиниць спеціальної потужної техніки.

За тактичним задумом, загоряння суміші парів високооктанового бензину сталося в резервуарі, який на момент аварійної ситуації містив в собі 5 тис. кубометрів бензину. Під дією полум’я резервуар зруйнувався, виникла загроза вибуху.
Аварійна бригада об’єкта діяла згідно з інструкціями та розпочала ліквідацію пожежі, проте без допомоги екстрених служб обійтися не могла. Після прибуття рятувальників персонал нафтобази евакуювали з території об’єкта. За справу взялися пожежно-рятувальні підрозділи Кіровоградського гарнізону на автоцистернах із застосуванням пожежної насосної станції.
Тим часом створили штаб з пожежогасіння та розгорнули пункт медичного центру...
Коментуючи перебіг навчань, начальник управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк зазначив, що особовий склад завдання виконав. А по-іншому й не може. Адже лише нафтобаза ЗАТ «РУР ГРУП С. А.», де проходило практичне відпрацювання, утричі більша, ніж горезвісна нафтобаза в Васильківському районі. Але, як стверджують фахівці, й протипожежний стан її в рази кращий.

Кіровоградська область.