Сьогодні всі підрозділи Держприкордонслужби України — у стані бойової готовності, вжито всіх заходів з посилення охорони державного рубежу. Про це йшлося під час зустрічі голови Закарпатської ОДА Валерія Лунченка з начальником Західного регіонального управління Держприкордонслужби України генерал-лейтенантом Артуром Горбенком.

У системі цього управління — п’ять прикордонних загонів, у тому числі два на Закарпатті — Мукачівський і Чопський. Область межує з чотирма країнами ЄС, тож під час зустрічі йшлося і про розбудову міжнародних пунктів пропуску. Зважаючи на початок туристичного сезону, нині на часі приведення до ладу інфраструктури тих КПП, через які проходитиме потік туристів як в Україну, так і у зворотному напрямку.
Голова ОДА наголосив: обласна влада максимально сприятиме модернізації пунктів пропуску, тим паче, що в цій справі відчувається підтримка керівництва уряду України. Цьогоріч розпочнеться реалізація проектів з модернізації контрольних пунктів пропуску «Ужгород», «Дякове» й «Вилок».