Акцію протесту під стінами Вінницької ОДА провели представники трудового колективу державного підприємства «Геосистема», підпорядкованого Державній службі геодезії, картографії та кадастру.


Один із організаторів акції Валерій Сєчко розповів, що у колективі не погоджуються з призначенням нового керівника — Юрія Злотника.


— Злотник не фахівець у нашій справі і ніколи не працював у галузі, то як може керувати підприємством? — каже В. Сєчко. — Переконати в цьому керівництво Держгеокадастру не вдається. Наш земляк, вінничанин Максим Мартинюк, який нині очолює Держегеокадастр, м’яко кажучи, несправедливо вчинив із колективом. Тому ми прийшли шукати підтримки в обласній адміністрації.


Представників заводу запросив на розмову керівник апарату ОДА Валерій Бойко і домовився про зустріч колективу з представником облдержадміністрації.


Тим часом, Ю. Злотник, якого працівники «Геосистеми» не пускають до службового кабінету, у стінах облуправління держкадастру і земресурсів провів прес-конференцію і повідомив, що призначений на посаду ще 23 вересня. Однак почати виконувати обов’язки не може, бо деякі члени колективу фізично не дають потрапити на підприємство. Чекає, коли втрутяться правоохоронці. Юрій Злотник визнає, що не працював у галузі геодезії і картографії. І наголошує, що він — менеджер.


— До мене звернулися з проханням очолити підприємство і навести тут лад, — пояснює Ю. Злотник. — Знаю, що зможу це зробити, тому погодився. Маю інформацію про недоліки в роботі «Геосистеми», відомо й про деякі кричущі порушення. Отож перше, з чого розпочну роботу, це проведення аудиту та інвентаризації.

Вінниця.

 

Довідково

 

«Геосистема» виготовляє прилади для фотограмметрії і картографії, які експортують майже до 50 країн. Колектив налічує майже сто працівників.

 


На знімку: працівники «Геосистеми» не погоджуються, щоб колективом керувала людина, не обізнана зі специфікою виробництва підприємства.


Фото автора.