У Луцьку урочисто відзначили першу річниці благодійного фонду «Волинь-2014».

 

Рік тому група керівників найвідоміших в області промислових і сільськогосподарських підприємств вирішили об’єднатися, щоб створити благодійний фонд для допомоги українським військовим, які воюють у зоні АТО. Очолив його правління генеральний директор підприємства «MODERN-EXPO» Петро Пилипюк. Оскільки члени правління БФ «Волинь-2014» — люди зайняті, то виконавчі функції було доручено дирекції.


За рік діяльності фонд надав українським військовослужбовцям та їхнім родинам, переселенцям та постраждалим від бойових дій на Донбасі благодійної допомоги на 30 мільйонів гривень. За ці кошти було придбано понад сорок автомобілів (переважно позашляховиків), операційне обладнання та ліки для потреб Луцького гарнізонного госпіталю, форму, берці, засоби захисту для Луцького прикордонного загону. Також фонд виділив 180 тисяч гривень на дофінансування придбання двох квартир волинським прикордонникам, а для сім’ї Сергія Гулюка, який загинув, захищаючи Україну, виділив 120 тисяч гривень допомоги, для покращення житлових умов для його батьків — ще 35 тисяч.


Бійці роти міліції особливого призначення «Світязь» отримали від благодійників автомобілі та комплектуючі до них, тепловізори, військову форму, засоби захисту, паливно-мастильні матеріали, медичні препарати.

Присутній на урочистостях колишній командир роти «Світязь», а нині керівник департаменту патрульної служби МВС Олександр Фацевич, відзначив, що його підрозділу не вдалося б вийти з оточення з Вуглегірська (частина Дебальцівського плацдарму), якби вони не мали наданого БФ «Волинь-2014» обладнання.


Перелік добрих справ благодійного фонду можна було б продовжувати (про них неодноразово повідомляв і «Голос України»). Адже протягом року чи не кожного дня робилася якась добра справа, таке було бажання його засновників, це відзначали і керівники військових підрозділів, які прийшли привітати «Волинь-2014» з першою річницею. Про бажання допомогти українським військовим на врочистостях говорили засновники фонду, керівники найкращих в області сільгосппідприємств, депутати обласної ради Андрій Турак (ПОСП «Угринів»), Валерій Діброва (СТзОВ «П’ятидні»), директор підшипникового заводу СКФ «Україна» Володимир Цибульський, голова наглядової ради акціонерного товариства «Луцьксантехмонаж №536» Віктор Чорнуха, директор підприємства «Волинь-зерно-продукт» Євген Дудка, директор підприємства «Волинь-Кальвіс» Анатолій Понікарчук.


Добрі слова на адресу благодійників сказали також керуючий Волинською єпархією УПЦ Київського патріархату митрополит Луцький і Волинський Михаїл, голови облдержадміністрації Володимир Гунчик та обласної ради Валентин Вітер, міський голова Луцька Микола Романюк, начальник обласного управління внутрішніх справ Петро Шпига. А настоятель Свято-Михайлівського храму УПЦ КП отець Степан Гайгель вручив керівнику виконавчої дирекції Володимиру Кривовичу ікону Почаївської Божої Матері і побажав, щоб вона стала захисницею не лише засновників і працівників фонду, а й усіх воїнів, яким вони допомагають у цей важкий для України час.


— Попереду ще багато роботи, але ми вкотре підтвердили: українці — велика нація, яка змогла об’єднатися і вистояти, — відзначив голова фонду Петро Пилипюк. — Люди, які приєдналися до фонду, усвідомили просту істину: якщо Бог нам дає, а ми ділимося — значить, робимо правильну справу. Творіть добро, і воно повернеться.

Волинська область.

 

Олександр Фацевич (праворуч) вручає подарунки керівнику прес-служби БФ «Волинь-2014» Ярославу Кухаренку.


Фото автора.