Завершується прокладення нової системи водовідведення в центрі Синельникового Дніпропетровської області (на знімку). У такий спосіб буде вирішена проблема з підтопленнями, від яких городяни потерпали багато років. Обсяг фінансування з обласного бюджету становить 15,6 мільйона гривень.

 

 

Люди розповідають, що звичними картинами їхнього життя стали багно по коліно, підземні озера в підвалах будинків і річка, що біжить просто по вулиці в центрі міста. Сюди стікають дощові води із усього Синельникового, ще й рівень ґрунтових значно піднявся.


— На нашій вулиці черепахи жили, але ми зовсім не раді такому сусідству, — каже житель Синельникового Олександр Макаренко. — Плазуни з’явилися тут через калюжі, які практично ніколи не зникали.


Від потоків води подвір’я городян рятував тільки рів, виритий уздовж дороги. Але сьогодні влада вирішила, нарешті, узятися за проблему.


— Нині працюємо над проектом водозниження, — розповів інженер фірми-підрядника Костянтин Китов. — Він передбачає прокладення 2,8 тисячі метрів дренажної труби, майже півтора кілометра спеціальних лотків для відведення води й благоустрій дороги. Люди вже говорять, що вода зникає з підвалів.


Як відзначив перший заступник міського голови Синельникового Володимир Яковин, дренажні труби мають запобігти підтопленням, а лотки відведуть усі поверхневі зливові води.

Дніпропетровська область.


Фото прес-служби облдержадміністрації.