«Звертаюся до парламентських фракцій, які готові взяти найактивнішу участь як у формуванні державного бюджету на наступний рік, так і в зміні податкової, митної та загалом економічної політики, прийняти для себе рішення щодо проведення зустрічей з місією Міжнародного валютного фонду. Я, як Прем’єр-міністр, і міністр фінансів готові разом із нашими політичними партнерами провести таку зустріч із цифрами, фактами і чітким визначенням тієї політики, яка потрібна для української держави», — зазначив під час учорашнього засідання Кабінету Міністрів глава уряду Арсеній Яценюк. Водночас він повідомив, що тригодинна зустріч представників місії МВФ із лідером фракції «Батьківщина» за участі прем’єра та міністра фінансів, під час якої обговорювали бюджетну, тарифну та економічну політику загалом, уже відбулась.

«Голосування в парламенті повинно проходити злагоджено, щоб не перетворювати бюджетні й податкові питання на політичне протистояння», — підкреслив він і висловив переконання, що до кінця поточного року, безумовно, буде ухвалено і закон про державний бюджет на 2016 рік, і зміни до податкової та митної політики.

Звернувшись до теми ухвалення Верховною Радою низки законопроектів стосовно лібералізації візового режиму з ЄС, глава уряду доручив міністерствам закордонних справ та юстиції в найкоротший термін зв’язатися з європейськими партнерами, щоб вони дали юридичний висновок, чи відповідають ухвалені законопроекти їхнім вимогам.

Також А. Яценюк поінформував, що під час зустрічі з єврокомісаром з питань торгівлі було підтверджено, що економічна частина угоди з Євросоюзом, безперечно, набуде чинності з 1 січня 2016 року, тому Україна має готуватися до того, що Росія запровадить до України обмежувальні заходи. «Ми провели оцінку вірогідних втрат від запровадження ембарго з боку Російської Федерації — на 2016 рік це майже 600 мільйонів доларів», — сказав А. Яценюк і додав, що Україна вже втричі скоротила залежність від російського ринку.

Учора уряд ухвалив постанову, яка передбачає скасування довідок-рахунків під час реєстрації автомобілів. Заступник міністра економічного розвитку та торгівлі Максим Нєфьодов представив законопроект, який передбачає цілковитий перехід до електронних тендерних закупівель. «На кожному тендері можна буде економити 12—15 відсотків його вартості», — спрогнозував він. Кабінет Міністрів ухвалив також постанову про створення Меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні та музею Революції Гідності, а також затвердив план заходів із відзначення другої річниці Революції Гідності.