На 15 мільйонів гривень збитків завдано на Вінниччині одному з національних природних заповідників. На його території упродовж нинішнього року вирубано шість тисяч(!) дерев.


Кричущий факт порушення екологічного законодавства встановили працівники управління захисту економіки Національної поліції України у Вінницькій області. За їхньою інформацією, оприлюдненою на сайті відомства, землі заповідника перебувають у користуванні державного підприємства сфери лісового господарства. Унаслідок незаконних дій посадових осіб знищено дерева на площі понад 14 гектарів. У повідомленні зазначено, що вирубка здійснювалася без жодних дозволів, передбачених чинним законодавством. Завдані державі збитки правоохоронці оцінили у 15 мільйонів гривень.


Кримінальне провадження відкрито за фактом зловживання владою. На винуватців чекає покарання у вигляді позбавлення волі строком від трьох до шести років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років та зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Керівництво області поки що не відреагувало на факт кримінального порушення очільниками державної установи.


Вінницька область.