На Вінниччину разом з дорослими переселенцями з Криму прибули понад 80 дітей із сімей кримських татар, 25 з них шкільного віку. Їх розмістили у дитячому оздоровчому таборі «Подільський Артек». Продовжити навчання запропонували у школі села Заозерне Тульчинського району, що недалеко від місця проживання. Коли за дітьми прибув шкільний автобус, дорослі їх не відпустили їхати до школи.
— Своє рішення представники переселенців, які відповідають за дітей, пояснили релігійними переконаннями і традиціями відокремленого навчання хлопчиків і дівчаток, — каже директор департаменту освіти і науки Вінницької облдержадміністрації Ігор Івасюк. — Тому навчаються вони за місцем проживання. Ми повністю забезпечили їх підручниками російською і українською мовами. Заняття проводять дорослі переселенці, серед яких є педагоги за фахом.
Одна з учениць (вона навчається в одинадцятому класі) випускні іспити складатиме екстерном на базі школи у селі Заозерне. Бланк атестата про середню освіту для неї замовили разом з випускниками названого навчального закладу.
За словами Ігоря Івасюка, освітяни зібрали на допомогу переселенцям п’ять тисяч гривень, за які придбали необхідне канцелярське приладдя, портфелі, настільні ігри для розвитку дітей, деякі господарські товари, засоби гігієни тощо.
Вінницька область.