Послуги з гірськолижного туризму надаються майже в усіх районах Закарпаття, окрім низинних Берегівського, Виноградівського та Ужгородського. Відрадно, що на початок грудня завантаженість багатьох об’єктів відпочинку була майже стовідсотковою. Про це під час брифінгу повідомив начальник облуправління туризму Денис Ман (на знімку).

За його словами, з кожним роком дедалі більше уваги приділяється штучному засніженню гірськолижних трас. Не виключено, що перелік об’єктів, де встановлено снігові гармати, буде розширено. Адже використання таких установок подовжує лижний сезон майже на місяць.
На гірськолижних курортах нині активно використовують веб-камери, за допомогою яких можна спостерігати за станом та кількістю снігу в режимі он-лайн.
Туристів на Закарпатті взимку чекають немало цікавинок. Серед них — міжнародний фестиваль-конкурс «Червене вино» в Мукачевому, обласний фестиваль «Коляди в старому селі» в Закарпатському краєзнавчому музеї, фест домашньої ковбаси у с. Астей.
До речі, Ужгород на Новорічні свята потрапив до трійки українських міст-лідерів, де більшість співвітчизників хоче зустріти Новий рік. У готелях обласного центру вже забронювали понад 80 відсотків місць. Сприяє напливу гостей на період зимових свят й Укрзалізниця, яка пустила два додаткові потяги сполученням Київ—Ужгород та один —Харків—Ужгород.

Закарпатська область.

Фото прес-служби ОДА.