Подарунки діткам трьох прийомних сімей у селі Вільхівці-Лази вручив голова Закарпатської ОДА.
— Рівно рік тому, в кінці грудня 2014-го, я їздив у Троїцьке Попаснянського району (це на самій лінії фронту, біля Дебальцевого), — наводить слова Геннадія Москаля його прес-служба. — Селище вже тоді було оточене бойовиками з трьох боків і постійно потрапляло під обстріли, однак справжнє пекло там почалося наприкінці січня, під час боїв за Дебальцеве.
Відвідав тоді багатодітну родину і вручив дітям солодощі. Пригадую, як вони раділи несподіваному гостю, і вірю — з цими дітками й зараз усе гаразд, вони гарно відсвяткували Миколая. А сьогодні поїхав у закарпатську глибинку — село Вільхівці-Лази на Тячівщині, щоб зробити подарунки дітям, які виховуються в трьох прийомних сім’ях. Дуже доглянуті, виховані хлопчики й дівчатка, хоча коли їх узяли в родини, дехто не розумів назв кольорів і не розрізняв, яка ручка ліва, а яка права. Як на крайньому сході, так і на крайньому заході України діти однаково радіють подарункам і чекають дива на Миколая. Головне, щоб дорослі влаштували їм справжнє свято, незважаючи на різні сімейні обставини, політичні баталії чи реальні бойові дії.
На славу вдалося свято й у Великоберезнянській санаторній школі-інтернаті. Такого казкового прибуття гостей тут ще не бачили за свою півстолітню історію. Нині це єдиний навчальний заклад на Закарпатті, де виховуються діти із особливими потребами: із серцево-судинними захворюваннями, із малозабезпечених та багатодітних сімей, сироти та просто кинуті напризволяще батьками.

Малечу і колектив учителів потішив приїзд голови обласної ради Михайла Рівіса, який завітав сюди як справжній Миколай (на знімку) з подарунками. Він навідався у спальний корпус та поклав солодощі на кожне ліжечко. Треба було бачити, з якою радістю розгортали діти подарунки від самого Миколая. Тим більше, що до свята приєдналися ще одні традиційні гості з солодкими подарунками — керівництво Закарпатської митниці. Ось уже 15 років вони навідуються саме до дня Святого Миколая, аби привітати своїх підшефних.
Опісля директор школи-інтернату Іванна Ромочуська запросила усіх оглянути новорічно-різдвяну виставку робіт учнів: вишивки, картини з бісеру та дерева, малюнки дитячих мрій. А потім гості побачили справжнє майстерно підготовлене колективом педагогів та учнями концертне дійство зі піснями, танцями та віршами.

Закарпатська область.

Фото прес-служби облради.