Понад тисяча кіровоградців зібралися біля міськради минулої неділі, протестуючи проти того, щоб їхнє місто отримало назву Інгульськ, яку підтримав нещодавно Комітет Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.

Учасники мітингу демонстрували плакати: «Ми проти Інгульська», «Інгульську — НІ!» тощо. Як і прогнозували раніше місцеві аналітики, згодом мітинг проти назви Інгульськ намагалися перетворити на мітинг за назву Єлисаветград.
Місцеві ЗМІ зазначають, що не обійшлося без інцидентів. Група з кількох десятків осіб провокувала загострення ситуації, періодично вигукуючи слово «Путін». Учасники мітингу скандували у відповідь: «Ганьба!». Сталася сутичка між прибічниками Єлисаветграда, які поводилися досить агресивно, та активістами громадських організацій учасників АТО. Останні однозначно виступали проти назви Єлисаветград, вбачаючи в цьому підігрівання проросійських та проімперських настроїв.
В акції взяли участь переважно пенсіонери.
Трохи раніше нардеп від Блоку Петра Порошенка Костянтин Яриніч написав на своїй сторінці у Фейсбук: «Упевнений, що Інгульська НЕ БУДЕ! Для цього треба всім згуртуватися: мешканцям міста, депутатам різних рівнів, керівництву міста та області і надати місту гідне ім’я, а не нав’язане інститутом пам’яті прізвисько! Так ганьбити центр України ще ніхто не намагався...»
Як називатиметься Кіровоград, невдовзі має вирішити Верховна Рада України.

Кіровоград.

Фото Олега ШРАМКА (УНІАН).