Територію кондитерської фабрики в Житомирі взято під охорону. Всі дії поліції спрямовано на забезпечення публічного правопорядку та запобігання правопорушенням. Правоохоронці не втручаються у цивільно-правові відносини, а працюють виключно для забезпечення безпеки людей та недопущення ускладнень ситуації у регіоні. Про це йдеться у заяві Головного управління Нацполіції в області. Правоохоронці також закликали ініціаторів господарського спору не втягувати в протистояння пересічних громадян.

Конфлікт розпочався після того, як у 2010-му за допомогою судів ЗАТ «Житомирські ласощі» змінило власника і злилося з ТОВ «Будстайл ХХІ». 23 грудня 2015 року Вищий адміністративний суд України, здавалося б, поставив крапку в цьому спорі, зобов’язавши скасувати в Державному реєстрі записи про злиття ЗАТ «Житомирські ласощі» з ТОВ «Будстайл ХХІ» і про створення ТДВ «ЖЛ» як такі, що не відповідають чинному законодавству, а також запис про припинення діяльності ЗАТ «Житомирські ласощі». Інша сторона конфлікту у відповідь заявила: «Вищий адміністративний суд в своєму рішенні нікому не передавав майновий комплекс фабрики. В своєму сумнівному рішенні, прийнятому під тиском владних фігур, він скасував реєстрацію ТДВ «ЖЛ» та відновив реєстрацію ЗАТ «Житомирські ласощі». Тобто відновлена юридична форма. Проте там жодним словом не передбачена передача майна фабрики, тому що немає законного механізму такої передачі».
Протистояння триває. Обидві сторони заявляють про «тітушок», які нищать майно фабрики, про бійки між представниками обох сторін. 31 грудня голова Житомирської ОДА Сергій Машковський під час телефонної розмови з начальником Національної поліції України Хатією Деканоідзе попросив сотню поліцейських для взяття приміщення кондитерської фабрики під охорону. Про це він повідомив під час зустрічі з представниками сторін конфлікту.

Житомир.