Приготування до Різдва Христового розпочалися у Львові ще в грудні. Цьогоріч на головній площі міста перед ратушею встановили різдвяну шопку із великими дерев’яними фігурами. Зображення вифлеємської стайні у ніч Різдва Христового нове й не схоже на попередні. Святкова конструкція поєднує традицію й урбанізм. П’ять фігур, розміщених на сіні, символізують новонародженого Ісуса, Марію, Йосипа та царів. Автором вирізьблених із цільного дерева релігійних персонажів є львівський скульптор Антон Лупій. До створення шопки також долучалися усі охочі.


На головних вулицях традиційно запрошують зігрітися запашною кавою, гарячим шоколадом та глінтвейном. На різдвяному ярмарку, який працюватиме до середини січня, частують смачними наїдками — медовими солодощами, пампушками, варениками із різноманітними начинками. Тут також можна придбати різнобарвну різдвяну продукцію.


Давні традиції Різдва протягом трьох святкових днів, із 7 по 9 січня, можна побачити у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай», де відбуватиметься щорічний захід — «Різдво у Гаю». Тут навчатимуть створювати різдвяних дідухів, павуків та янголяток із соломи, триватимуть майстер-класи від свічкарів та гончарів. На головній сцені виступатимуть автентичні гурти.


А 8 січня Львів заполонять вертепи, центральними вулицями міста пройде «Святкова хода звіздарів». Колядники вирушать площею Ринок і завершать ходу на ярмарковій площі перед Оперним театром.

Львівська область.