Проект «Квартира Героя» стартував у Кіровограді. Як повідомила волонтер організації «Армія SOS» Оксана Червона, мета проекту — допомогти з ремонтом осель, придбаних за рахунок держави для сімей військових, які загинули чи поранені в АТО.

«Дехто вважає, що помешкання, куплені за кошти держави для сімей героїв, які загинули на сході країни, — це світлі апартаменти з євроремонтом. На жаль, це не так. Ті маленькі квартири зазвичай у поганому стані та потребують серйозного ремонту, на який фінансування з обласного бюджету не передбачено. Саме тому стартував наш проект «Квартира Героя», — розповіла Оксана Червона.
«Ми шукали чарівника, який взяв би на себе ремонт та благоустрій квартири Героя України Вадима Довгорука. Цей хлопець власним життям написав «Повість про справжню людину», заплатив за мир у нашій країні дуже високу ціну, після «успішної» операції в Дебальцевому позбувся руки й обох ніг, сьогодні отримав від держави сертифікат на квартиру. Чомусь не ордер, який дав би змогу одразу оформити пільги на комунальні послуги, а сертифікат, але я не про це. Цю квартиру обирали разом із Вадимом, стиснуті сумою і квадратними метрами (не більше 27,3 кв. м!!!), але ми примудрилися знайти житло з автономним опаленням, металопластиковими вікнами й утеплене ззовні. Усередині ж квартира потребує ремонту. Я вже мовчу про сантехніку, кухню, меблі, телевізор та інші дрібниці, яким належить бути в квартирі, — розповідає Оксана. — Але такі люди знайшлися».
За словами волонтерки, сьогодні в рамках проекту ремонтуються ще дві квартири для сімей воїнів, які загинули в зоні АТО. Процес пішов. Волонтери забирають ключі від квартир в свої руки, а далі все відбувається, як у телепрограмі «Квартирне питання».

Кіровоградська область.

P. S. Реквізити для допомоги в рамках ініціатив групи «Армія SOS Кіровоград»:
карта ПриватБанку 4731 2171 0570 9438 контактний телефон 095-37-22-570.