Перевірку суб’єктів господарювання розпочали на Кіровоградщині спеціалісти управління Державної служби з питань праці в області.

 

Як повідомив начальник управління Сергій Подорожній, мораторій на перевірки підприємств не було продовжено, тож на 2016 рік складено графік, суб’єктам господарювання надіслано відповідні попередження. До цього, в умовах дії мораторію, проводилися лише позапланові перевірки за зверненнями громадян, підприємств та на вимогу правоохоронних органів. А також минулого року спеціалісти управління Держпраці контролювали суб’єкти господарювання з обсягом доходу понад 20 млн. грн. Перевірено 259 виробничих об’єктів, виявлено 2 522 порушення законодавства з охорони праці.


У поточному році перевірки, у яких братимуть участь представники Федерації профспілок області та страхові експерти Фонду соцстрахування, пройдуть на усіх підприємствах.


«Ми не ставимо за мету заважати роботі підприємств, наше завдання — допомогти керівникам діяти в правовому полі, захистити інтереси працівників», — наголосив Сергій Подорожній.

Кіровоградська область.