Складні погодні умови часто стають загрозою для життя. На прохання про допомогу в транспортуванні з Устинівки до Кіровограда двох осіб для термінового проведення гемодіалізу в обласній лікарні відгукнулися працівники Долинського райавтодору та рятувальники ДСНС. Хворі потребували особливих умов перевезення, тож для них у сусідньому райцентрі знайшли легковий автомобіль з підвищеною прохідністю. Та щоб легковик на шляху до Устинівки зміг прорватися через перемети, що подекуди сягали майже трьох метрів, дорогу довелося пробивати спецтехнікою. До обласного центру хворих супроводжували рятувальники відділення державної пожежно-рятувальної частини №20 міста Долинська на аварійно-рятувальному автомобілі.


До служби порятунку також надійшла інформація з центру екстреної медичної допомоги про те, що в селі Павлівка потребує госпіталізації жінка, у якої почалися пологи. До села вирушила бригада швидкої допомоги в супроводі рятувальників ДПРЧ №28 та спецавтомобіль. Однак через перемети техніка зупинилася біля села Першотравенка. На допомогу приїхав бульдозер аварійно-рятувального загону спецпризначення. Жінку вчасно доправили до Компаніївської центральної районної лікарні. Аварійно-рятувальним автомобілем везли й вагітну з села Червона Долина. Також до снігового замету потрапила «швидка» з породіллею на шляху між селами Плетений Ташлик та Олександрівка. Автомобілем підвищеної прохідності рятувальники ДПРЧ №23 витягли медиків і забезпечили супровід до лікарні. Допомога знадобилася й лікарям Вільшанської ЦРЛ, які не змогли потрапити до вагітної мешканки села Владиславка. Дорогу розчищали тракторами, а допомагав у буксируванні «швидкої» пожежний автомобіль ДПРЧ №30. Як повідомила прес-служба управління ДСНС, уже ввечері жінка народила хлопчика. Потрапила до снігового замету й «швидка», що поспішала за викликом у Знам’янку. Рятувальники ДПРЧ №18 ДСНС спецавтомобілем відбуксирували медичне авто та забезпечили його подальший супровід, щоб вчасно доправити вагітну до лікарні. На світ уже з’явилася дівчинка.


Щоденно по кілька викликів щодо порятунку карет швидкої медичної допомоги зі снігового полону в дворах міста надходить і до кіровоградських рятувальників.

Кіровоградська область.