Так називається виставка, розгорнута у Вінниці в обласному художньому музеї. На ній представлено 74 рушники, вишиті майстрами з Донеччини.

Ідея показати Україні вміння вишивальниць шахтарського краю належить керівнику управління культури Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Аліні Певній (на знімку). «Цією виставкою хочемо підтвердити, що Донбас — це Україна, — зазначила Аліна Певна. — Щоб в інших регіонах знали, що наш край теж має талановитих майстрів. На мою пропозицію прийняти виставку першими відгукнулися вінничани. Далі повеземо рушники до Львова і Києва. Якщо будуть запрошення з інших областей, нікому не відмовимо».
У центрі виставки — семиметрове полотно, над яким, за словами Аліни Певної, працювали 24 майстрині з клубу вишивальниць «Натхнення». Вони представляють 16 населених пунктів Слов’янського району. В експозиції є роботи майстринь з Авдіївки, Волновахи, Слов’янська та інших гарячих точок Донбасу. Під час відкриття було підписано меморандум про співпрацю між управліннями культури Вінницької та Донецької облдержадміністрацій як перший крок до майбутніх творчих відносин двох регіонів.

Вінницька область.

Фото з сайту Вінницької облдержадміністрації.