Нові тарифи на послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) запроваджує з 15 лютого облaснe комунальне виробниче підприємство «Дніпро—Кіровоград».

І хоч чергова новація й обумовлена відповідною постановою НКРЕП, споживачам від цього не легше. Тож доведеться платити більше ще на понад гривню на метрі кубічному. Тариф зросте на 1,05 гривні та становитиме вже 14 грн. за куб.
Ціна для мешканців приватних будинків на одного хазяїна поки що залишиться незмінною: централізоване водопостачання — 6,744 грн. за один кубічний метр, централізоване водовідведення — 6,204 грн.
Щасливим аргументом для постачальників виявилася наявність у багатоквартирних будинках внутрішньобудинкових систем, які використовуються при наданні послуг. Що дало змогу тариф на послугу централізованого постачання холодної води (з використанням внутрішньобудинкових систем) збільшити до 7,29 грн. за м куб., а на послугу з централізованого водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) — до 6,71 грн. за м куб.
«А раніше ці системи не використовувалися, послуги подавалися повітрям?» — запитують і без того збіднілі мешканці багатоповерхівок. Цікаво, щоб не сказати більше, й те, що до таких прирівняли й мешканців будинків приватного сектору, якщо будинок на кількох господарів. Одноквартирним вважається лише приватний будинок на одного хазяїна.

Кіровоградська область.