Росія вже смердить від щоденної брехні про Україну та українців. Ще одним прикладом цього стала чергова «качка» про події, які нібито відбулися з пасажирами поїзда Москва-Кишинів. Що насправді сталось у згаданому потязі, який на станції Вінниця зупиняється лише на п’ять хвилин?

— В один із вагонів поїзда №56 Москва-Кишинів справді викликали міліцію, — розповіла кореспонденту «Голосу України» помічник начальника лінійної міліції на станції Жмеринка Південно-Західної залізниці Євгенія Гавриш. — Було це 21 березня. До Вінниці потяг прибув о сьомій годині 13 хвилин. Перед тим одна пасажирка повідомила, що в неї уночі вкрали сумочку, в якій було 140 американських доларів і 10 тисяч російських рублів. Тому бригадир викликав міліцію. Слідчо-оперативна група опитала потерпілу, а також бригаду потяга, провела огляд місця події. Крім міліціонерів, які проїхали з нею до станції Жмеринка, у вагон ніхто не заходив. Це можуть підтвердити не тільки провідники, бригадир потяга, а й пасажири. У потерпілої прийняли заяву про крадіжку. Повідомлення про злочин внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 185 Кримінального кодексу України.

Далі цю жирну брехню від Кремля підхопили провідні російські агентства, серед яких РИА Новости, Maіl. ru Новости, телеканали Россия 24, «Звезда», Первый канал. В Інтернеті дехто з відвідувачів відверто зізнається, що тепер десять разів подумає, чи їхати до родичів в Україну. Найбільш прикро, що серед таких є навіть наші заробітчани. Ті більше переймаються, що їх можуть «загребти» у «сотні Самооборони» і доведеться йти на війну.

— Не дивуйтеся цьому, бо навіть не уявляєте, як там, у Росії, з ранку й до вечора поливають брудом Україну та українців! — каже вінничанка Ніна Гораш, яка нині працює у Москві, але відпросилася з роботи і приїхала додому, щоб на власні очі побачити, що тут робиться у рідній Вінниці і державі. — Всю Росію просмерділи брехливим брудом про нас з вами. Багато людей вірять. Якщо людині щодня повторювати, що вона свиня, вона, зрештою, стане рохкати по-свинськи. Так і тут.

Вінницька область.

А ось як про цю подію повідомив сайт МЗС Росії:

«На вокзалі у Вінниці люди у формі вояків Української повстанської армії зайшли у вагон поїзда Москва-Кишинів і зайнялися перевіркою документів. При цьому громадян з російськими паспортами змушували віддавати гроші і цінності. Грабіж супроводжувався політичною роз’яснювальною роботою. Українська міліція відмовилася приймати заяви від російських громадян. Така ось «правова» держава формується в Україні».