У Жовківському районі Львівщини за підтримки уряду Нідерландів реалізовуватимуть проект європейського партнерства MATRA із розвитку сільського господарства та сільських територій. 

Як зазначив перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Землинський, учасниками проекту стануть голови сільських рад та місцеві підприємці з аграрного сектору, екотуризму та фермери. «Після чого виберуть п’ять кращих і пропонуватимуть їх на розгляд інвесторів. Окрім того, для усіх учасників проекту організовуватимуть семінари, тренінги та круглі столи. Також вони поїдуть до Нідерландів для обміну досвідом та зустрічі з потенційними партнерами», — розповів чиновник. Своєю чергою Ольга Жовтоног, керівник проекту, наголосила, що Жовківський район обрано не випадково: «Це унікальна територія, куди можуть приїжджати туристи та підприємці з усієї Європи. Цим надбанням треба пишатися та розвивати».
Досі проект MATRA працював у Херсонській та Київській областях. Нині його поширили на Львівську, Волинську, Полтавську області.

Львівська область.