Викладачі і студенти Донецького національного університету, що переїхав до Вінниці, вшанували пам’ять свого колишнього випускника Юрія Матущака. Боєць батальйону «Дніпро-1» загинув в Іловайському котлі у серпні 2014-го. На той час Юрію було лише 27.

Про патріота згадували у день його народження. Ректор університету Роман Гринюк назвав випускника вишу мужньою людиною, на яку мають рівнятися студенти. Після окупації Донецька, рідного міста Юрія, він переїхав до Дніпропетровська. Не довго затримався у новому для себе місті. Влився у лави бійців АТО, пішов служити у полк «Дніпро-1». Автомобіль, яким Юрій разом з побратимами вибирався так званим коридором, розстріляли російські найманці. Тіло бійця довгий час не могли ідентифікувати.
У вестибюлі головного корпусу університету презентували виставку картин батька Юрія — художника Віталія Матущака. Серед них були і фотографії сина, якого посмертно було нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Батько також представив ескіз меморіальної дошки. Роман Гринюк запевнив, що після виготовлення її встановлять на видному місці у приміщенні чи на фасаді будівлі.

Вінниця.

 

 

 

На знімку: портрет Юрія Матущака встановили серед картин його батька Віталія Матущака.

Фото з сайту ДонНУ.