За впровадження заходів з енергозбереження та енергоефективності Вінницьку міськраду визнано переможцем конкурсу проектів «Відповідальне місто», проведеного центром «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» за підтримки Посольства Королівства Нідерланди в Україні.

На конкурс представили 25 проектів з різних сфер діяльності, які реалізують у 22 містах держави. Крім Вінниці, відзнак удостоєно Миргород Полтавської області за проект розвитку велосипедної інфраструктури та Херсон за проект «Муніципальна лабораторія ідей».
— Торік Вінниця отримала «Європейську енергетичну відзнаку», — каже заступник міського голови Галина Якубович, яка представляла проект вінничан у Києві на форумі «Муніципалітети як відповідальні лідери». — Тепер знову позитивно оцінено наші старання у вирішенні надзвичайно важливих питань енергоефективності. Хоча нагороди не самоціль, а стимул для активного продовження розпочатих справ. Уже в березні у місті відбудеться випробування у тестовому режимі першої котельні на альтернативному паливі. Вона працюватиме на деревині, постачатиме тепло і забезпечуватиме гарячою водою частину будинків мікрорайону Тяжилів. Її споруджували разом зі швейцарськими партнерами. Розпочнеться реконструкція котельні та теплових мереж у мікрорайоні підшипникового заводу. Також у співпраці з швейцарцями, яка триває протягом останніх десяти років.
Нагадаємо, торік Вінниця стала першим містом на пострадянському просторі, сертифікованим за європейською системою міжнародного аудиту в галузі енергоефективності. Позитивне проходження аудиту дало можливість отримати «Європейську енергетичну відзнаку».

Вінниця.

 

 

 

На знімку: заступник вінницького міського голови Галина Якубович (праворуч) після отримання відзнаки «Відповідальне місто».

Фото з сайту Вінницької міськради.