На Чернігівщині, між селами Мрин та Плоске Носівського району, розгорнуто штаб з ліквідації наслідків аварії на підземному газовому сховищі, що сталася у ніч з 25 на 26 лютого. Тоді внаслідок розгерметизації запірної апаратури стався витік газу, що фонтанував вгору на висоту 50 метрів. І хоч він не спалахнув, з метою забезпечення пожежної безпеки в селах, які потрапляють у двокілометрову зону, виставлено два пожежні пости на автоцистернах. Також до місця події направлено відділення з ліквідації нафтогазових фонтанів аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Полтавській області.


За даними розвідки щодо загазованості повітря на території об’єкта та за його межами, встановлено, що на відстані 300 метрів від фонтана спостерігається концентрація газу в повітрі 4—5% і вона не є критичною. Як повідомив прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій, постачання блакитного палива споживачам не припинялося.


На місці події працюють 97 рятувальників та спеціалістів і 23 одиниці техніки з управлінь з надзвичайних ситуацій у Чернігівській та Полтавській областях, ніжинського відділення з ліквідації нафтогазових фонтанів та «Укртрансгазу».


Чернігівська область.