Навчальний семінар для агровиробників відбувся у Кіровограді в рамках Всеукраїнської освітньої програми «Точка росту» під егідою Світового банку, експертів компанії ВАSF (одного зі світових лідерів із захисту рослин та сучасного і сталого ведення сільського господарства) та Міжнародної фінансової корпорації (ІFС).

ш«Український агросектор має потенціал, щоб стати не лише європейською, а й «світовою житницею», — переконаний експерт консультативної програми ІFС Тарас Висоцький. — Сільське господарство України дуже перспективне. Нині воно входить в ТОП-5 експортерів зерна та має всі шанси стати великим постачальником м’ясної, фруктової та овочевої продукції».
У переважній більшості європейських країн сільське господарство досягло сталого розвитку. Середня врожайність зернових 10 тонн з га є гарантованою та постійною, водночас в Україні навіть урожай у 40—50 центнерів вважається високим. Проте застосування інноваційних рішень для захисту рослин, обробки насіння і біологічного контролю за вирощуванням в умовах стресу та браку поживних речовин відкривають нові горизонти.
Земля ж готова віддячити, але передусім тим, хто про неї дбає.

Кіровоградська область.