Соціологи стверджують, що у переважній більшості колективів від стилю роботи керівника значною мірою залежить успіх всієї команди. Зокрема тоді, коли слово «начальник» означає професіонал, організатор з креативним, сучасним мисленням і розумінням актуальних завдань. Саме такий стиль керівництва демонструє Віктор Войтко (на знімку), який нещодавно очолив Закарпатське обласне відділення УДППЗ «Укрпошта». З перших днів на цій посаді він показав, що вміє працювати в колективі, до думки якого прислухається, як і до порад старших і досвідчених колег. Це допомагає не лише уникати помилкових рішень, а й заохочує людей, відкриває перед ними нові перспективи.

 


Слід зазначити, що Віктор Олександрович став керівником великого колективу, пройшовши усі щаблі кар’єрного зростання. Знаючи з власного досвіду проблеми маленьких поштових відділень, рядових працівників, він подбав, щоб у багатьох відділеннях зв’язку замість технічно застарілих з’явилися нові комп’ютери та сучасні принтери. Вже цієї весни сільські листоноші не ходитимуть з важкими сумками пішки, а сядуть на велосипеди.


Щоб прискорити розпочаті зміни та тримати руку на пульсі часу, Віктор Войтко постійно буває у трудових колективах, відвідує найвіддаленіші гірські села, поштові відділення. Вникаючи в саму суть щоденних клопотів, він випереджає ті непрості моменти, які можуть виникнути завтра. 


Василь КОВАЛЬ, начальник Ужгородського поштамту.


Закарпатська область.


Фото Василя НИТКИ.