Умовно-дострокове звільнення колишнього народного депутата України Віктора Лозінського, який відбуває тюремне покарання за умисне вбивство мешканця Голованівського району Кіровоградської області Валерія Олійника, ухвалив застосувати Бориспільський міськрайонний суд Київської області.

Право вийти на волю раніше Віктор Лозінський отримав після того, як у відбутий ним термін зарахували перебування в слідчому ізоляторі відповідно до Закону «Про удосконалення порядку зарахування судом попереднього ув’язнення в строк покарання» («закон Савченко», згідно з яким кожен день, проведений громадянином в СІЗО, зараховується як два дні відбуття покарання).
Судове засідання з перерахунку терміну відбулося 25 січня за клопотанням захисників Лозінського, яке було задоволено частково. Врахували поведінку засудженого, про що свідчать досліджені судом докази та висновки пенітенціарної установи.
«Наскільки я розумію, у пенітенціарній службі написали трохи натягнуту характеристику і не зовсім правомірну... Якщо прокуратура буде зацікавлена політично чи принципово підійде до цього питання, то апеляція буде вмотивованою і апеляційний суд відмовить у достроковому звільненні. Але якщо у прокуратурі буде нездорова зацікавленість, то він вийде», — написав на своїй сторінці у Фейсбук колишній голова Пенітенціарної служби України Сергій Старенький 1 березня.
А вже 2 березня Київська прокуратура оскаржила умовно-дострокове звільнення екс-депутата Віктора Лозінського.
«Бориспільська місцева прокуратура внесла апеляцію на рішення Бориспільського міськрайонного суду щодо умовно-дострокового звільнення колишнього народного депутата Віктора Лозінського. Ми вважаємо, що не встановлено, що засуджений протягом всього встановленого періоду відбування покарання мав сумлінне ставлення до праці та зразкову поведінку», — повідомила речниця відомства Катерина Хоменко.

Кіровоградська область.