У Шишкиному Новоукраїнського району, на стіні місцевої школи, з’явилися ще дві меморіальні дошки — загиблим в АТО землякам Андрію Ткаченку та Сергію Козленку. Поряд з меморіальною дошкою загиблому в Афганістані Миколі Аззі, молоде життя якого теж обірвала війна.

Андрій Ткаченко не боявся труднощів та життєвих випробувань, бо ж поряд була кохана дружина та маленький син (на знімку). У серпні 2014 року його мобілізували, а вже 19 жовтня того року 35-літній старший сержант командир відділення 93-ї окремої механізованої бригади загинув.
Щодня зустрічатиме шишкинських школярів поглядом і Сергій Козленко. Усміхнений, юний та красивий, дивиться він на своїх односельців з чорного каменю меморіальної дошки. Його мрії про майбутнє теж перекреслила війна. Призваний у третю хвилю мобілізації в серпні 2014 року Сергій Козленко служив гідно й мужньо. Але 28 травня 2015 року куля обірвала життя воїна. Сповненими горя очима дивилася на фото сина його мати. Ніхто з присутніх не міг стримати сліз. Бо усвідомити, що загинули ті, кому ще жити, любити, ростити дітей і радіти життю, не просто важко, а до крику боляче...
Схиливши низько голови, мешканці Шишкиного вшановували пам’ять загиблих земляків хвилиною мовчання.

Кіровоградська область.

Фото автора.