Жителів гуртожитку по проспекту Університетському, які влаштували у Кіровограді 10 березня акцію протесту, про що писав «Голос України», нарешті почули.

Міський голова Андрій Райкович під час останнього засідання виконавчого комітету міської ради запевнив, що він на боці мешканців будинку й докладе всіх зусиль, щоб допомогти кіровоградцям, які потрапили в складну ситуацію.
У міськраді створили спеціальну комісію для розв’язання проблеми. На думку фахівців, її складність полягає в тому, що гуртожиток ніколи не був комунальною власністю. Дії органів місцевого самоврядування обмежилися лише видачею свідоцтва на право власності ПП «Вагран», оскільки на той час таким був порядок.
Міська влада готова надавати правову підтримку та юридичну допомогу. Уже відбулося засідання спеціальної робочої групи. Її фахівці підготували документи, необхідні для слідчих дій. Також комплект документів передано народному депутату Олександру Горбунову для узгодження з Фондом держмайна.
За інформацією заступника начальника слідчого управління Кіровоградського відділу поліції ГУ Національної поліції в області Ігоря Федорчака, правоохоронці теж знайомі з ситуацією та наразі перевіряють законність дій власників будинку. Поки що ж поставлена мета — унеможливити подальший продаж квартир, в яких живуть люди.

Кіровоградська область.