Філія Національного військово-історичного музею — меморіальний комплекс «Пам’яті героїв Крут» — працюватиме, як і раніше. Таке рішення прийняв міністр оборони, генерал армії Степан Полторак.

Нагадаємо, нещодавно у департаменті гуманітарної та соціальної політики Міноборони з’явилося розпорядження, підписане всіма вищими військовими керівниками, про ліквідацію до кінця травня трьох філій Національного військово-історичного музею України зі звільненням при цьому 24 працівників. Згідно з директивою, під ліквідацію потрапляє і меморіальний комплекс «Пам’яті героїв Крут».
Звісно, ця звістка дуже боляче була сприйнята на Чернігівщині, де й розташовано музей, відкритий 2006-го. Щороку, в День пам’яті Героїв Крут, він перетворюється на місце всеукраїнського паломництва політиків, громадських діячів та патріотів. В іншу пору року заклад працює як звичайний музей. 2010-го він був переданий із відання облради в підпорядкування Міністерства оборони. Це було зроблено заради пожвавлення військово-патріотичної роботи в Збройних Силах України. А взимку 2015 року музей поповнено експозицією про ровесників крутянських героїв, які загинули на російсько-українській війні на Донбасі.
Проти закриття музею виступили архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович та інші діячі. І от маємо реакцію на виступ громадськості...

Чернігівська область.

Фото автора.