Після протестних акцій учасників АТО Кіровоградщини, які не отримали обіцяні державою земельні ділянки, та оприлюднення інформації про бездіяльність та зловживання чиновників облуправління Держгеокадастру засобами масової інформації («Голос України» за 10.02.2016, «Обіцяну ділянку отримав лише кожен п’ятий»), його керівника Марію Соловйову звільнили.

 

Відбулася низка кадрових змін і на рівні районів, яка налаштувала працівників відомства на активнішу й результативнішу роботу. В. о. начальника головного управління області призначили Вадима Чувпила, за час керування якого ситуація з видачею дозволів на землю для учасників АТО кардинально змінилась.


Зокрема, площа зарезервованої для них землі зросла з 1244 до 3023 га. А є передумови для її збільшення до п’яти тис. га, стверджує Вадим Чувпило. Тож, на думку чиновника, землі має вистачити для всіх учасників АТО.

Працівникам обласного управління Держгеокадастру вдалося в березні довести темп розгляду звернень про виділення землі до 100 наказів в день. Заяви реєструють тепер у день їхнього подання, а на розгляд витрачають до п’яти днів.


Кіровоградська область.