Двічі протягом року Всеукраїнське об'єднання "Країна" нагородило відзнакою "За гідність та патріотизм" волонтера з Новоукраїнського району, одного з засновників благодійного фонду "Подих Перемоги", який надає допомогу військовослужбовцям в зоні АТО, Михайла НІКУЛІНА (на знімку).

"Першу мені вручив начальник Головного управління Національної поліції в області, -- розповідає волонтер. -- А другу я отримав, коли вкотре разом із нашими волонтерами перебував на сході". 

Разом із відзнакою чоловікові вручили ще й Подяку від особового складу та командування зенітно-артилерійського дивізіону 72-ї окремої механізованої бригади. На його переконання -- такою є оцінка заслуг усієї новоукраїнської громади та й Кіровоградщини загалом. 

"Згуртувавшись, ми разом протистоїмо російському агресору та всіляко намагаємося допомогти землякам та іншим військовослужбовцям, які беруть участь в антитерористичній операції. Хоча, правду кажучи, це вже давно ніяка не військова операція, а звичайна війна, яка зачепила чи не кожну українську родину, -- розповідає волонтер. -- Ми почали доставляти гуманітарні вантажі бійцям української армії в квітні 2014 року. До Савур-могили, Степанівки, Дмитрівки та інших населених пунктів, які нині майже зрівняні з землею російськими "Градами". 

"Разом із волонтером з Помічної Віталієм Цисом проїхали 2 тисячі 225 кілометрів та відвідали 11 точок, де несуть службу наші бійці, -- розповідає про чергову поїздку в зону бойових дій Михайло Нікулін. -- Побували під Маріуполем, в Зайцевому, де стоїть наша 34-ка, відвідали бійців 42-ї та 57-ї механізованих бригад, десантників з 91-ї -- завезли передачі від Всеукраїнського об'єднання "Яворина" Добровеличківського району та від новоукраїнської громади. Бійцеві 24-ї окремої штурмової бригади з Глодос Олександру Тараненку, який стоїть на 29-му блокпості, передали придбаний на кошти фермера з Новоукраїнщини Віктора Махно такий необхідний йому прилад нічного бачення"...

Через новоукраїнських волонтерів українських вояків підтримують і  кіровоградські підприємці. 

"Постійно допомагає Рада сільгоспвиробників району, міська рада, один із засновників благодійного фонду фермерів Станіслав Косенко. Часто разом із нами він особисто доставляє благодійний вантаж на передову, -- продовжує Михайло Нікулін. -- За підтримки аграріїв ми змогли передати в зону АТО кілька одиниць техніки, постійно допомагаємо з ремонтом та запчастинами.  

Майже завжди "збирають" нас в дорогу громади Рівнянської та Комишуватської сільських рад, сільгоспвиробники села Кропивницьке та інші. 

Ми не знаємо, коли закінчиться війна. Та скільки б вона не тривала, вважаю, нам допоможуть вистояти гідність і патріотизм".

У кожну поїздку волонтерів благословляє отець Петро. Отак, із Божим благословенням, добром в душі та вірою в серці щоразу долають вони шлях від миру до війни... 

Олена КОМІСАРЕНКО.

Фото автора.

Новоукраїнський район.

Кіровоградська область.    

 

Голос України