До Вінниці доставлено колишнього начальника поліції області Антона Шевцова. Про це йдеться у повідомленні на сайті Служби безпеки України.

 

За інформацією «Голосу України» з достовірних джерел, із затриманим проводяться слідчі дії. Якщо оперативники встановлять підстави для обрання запобіжного заходу, такий захід визначить Вінницький міський суд. Один з місцевих активістів повідомив на своїй сторінці у соцмережі, що засідання суду може відбутися сьогодні, 18 березня, до 15-ї години. Якщо аргументів вини підозрюваного не буде встановлено, його відпустять. Згідно з чинним законодавством, слідчим відводиться на прийняття рішення 24 години з часу затримання підозрюваного.

 

У повідомленні прес-центру СБУ зазначено, що затримали Шевцова 17 березня при спробі перетину державного кордону на пункті пропуску «Сеньківка» Чернігівської області. Він на автомобілі намагався потрапити до Республіки Білорусь. Співробітники СБУ вилучили в нього квиток на авіарейс Мінськ - Москва на 18 березня. Відкрито кримінальне провадження за ч.1 статті 111 КК України (державна зрада).

 

Нагадаємо, після призначення Антона Шевцова у лютому 2016 року на посаду начальника поліції Вінниччини, активісти поширили у мережі низку відеоматеріалів, з яких видно, що пан Шевцов і його сім’я підтримують анексію Криму Росією. До окупації півострова російськими військами Антон Шевцов служив у міліції рідного Севастополя. Перебрався на материкову Україну, був в АТО, очолював поліцію Чернігова, звідти його перевели до Вінниці. Звільнення з посади нового начальника поліції активісти добивалися протягом тижня шляхом пікетування будівлі управління поліції і перекриття автомобільних доріг.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінниця.

 

Голос України