Жителі Кіровограда досі оговтуються від шоку. Минулого вівторка на площі ім. Богдана Хмельницького вибухнув саморобний пристрій.
Пакет з вибухівкою, заповнений металевими кульками, невідомі кинули біля входу в туристичну фірму «Гранд Тур». Постраждали троє перехожих, двох із яких госпіталізували з пораненнями різного ступеня тяжкості. Кульками та осколками вибухового пристрою пошкоджено два автомобіля, стіну та вікна офісних приміщень і житлових квартир.
За інформацією заступника начальника ГУ Нацполіції в області Дем’яна Таршина, заряд пристрою був досить потужний, адже радіус розльоту кульок від епіцентру вибуху сягав кілька десятків метрів. Окремі з них долетіли до зупинки громадського транспорту на протилежному боці площі.
Нині інформацію за фактом вибуху внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 15 та ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України «Замах на вбивство».
На думку саперів, пакет намагалися закинути в одне з вікон будинку, і він вибухнув під час зіткнення зі стіною, про що свідчать її характерні руйнування. Подія однозначно не підпадає під визначення теракту, адже вибухівку могли б підкинути на протилежному боці площі, де розташована автобусна зупинка і завжди є люди. Отже, пристрій, можливо, призначався саме для туристичної фірми. Чи це була спроба залякати підприємство, чи посіяти паніку серед його співробітників та відвідувачів — із часом пояснить розслідування. Самі працівники фірми таке припущення спростовують. Ще одна версія причин вибуху — кримінальна. Начебто вибух був спрямований на одну з осіб, яка в результаті й постраждала та потрапила до лікарні.

Кіровоград.