Виробництво бензину без відповідних дозвільних документів та сертифікації якості налагодили на одному з підприємств Кіровоградської області. З метою організації цієї справи підприємство орендувало місцеву нафтобазу. Масове незаконне виробництво пального (бензину марок А-92 та А-95) здійснювалося шляхом змішування компонентів моторних палив з присадками.

Продукція збувалася сільськогосподарським і транспортним підприємствам на території Кіровоградської, Полтавської та інших областей. 

Як повідомили в Головному управлінні ДФС у Кіровоградській області, під час обшуків, проведених спільно співробітниками податкової міліції та СБУ, вилучено 18 тонн бензину марки А-92 вартістю понад 500 тисяч гривень, спеціальне обладнання, що використовувалось для незаконного виготовлення ПММ, та бухгалтерські документи. 

Посадовим особам підприємства інкримінують завдання збитків державі у вигляді несплати податків, насамперед акцизного податку, та кінцевому споживачу, якому постачався неякісний бензин. Стосовно директора підприємства слідчим управлінням фінансових розслідувань внесено матеріали до Єдиного реєстру досудових розслідувань. 

Петро МЕЛЬНИК.

Кіровоградська область.

 

Голос України