Активніше добиватися звільнення усіх українських патріотів, які стали заручниками та в’язнями Російської Федерації, – з таким зверненням до міжнародного співтовариства і місцевих рад регіонів нашої держави виступили депутати Вінницької міськради.

 

Сьогодні, 25 березня, на сесії Вінницької міськради депутати одноголосно прийняли звернення до міжнародного співтовариства з резолюцією про посилення санкцій проти Росії. Пропонують зробити це з метою звільнення всіх в’язнів, яких незаконно утримує держава-агресор.

 

– Треба діяти і робити це активно, – наголосив ініціатор звернення міський голова Вінниці, представник нашої держави у Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи Сергій МОРГУНОВ. – Дуже важливо, щоб світ не забув про ті кричущі порушення прав людини й ігнорування всіх можливих принципів судочинства країною-агресором. Тому я вношу пропозицію першим питання сьогодні прийняти Резолюцію щодо звільнення наших громадян, які незаконно викрадені і перебувають у застінках Росії.

 

Після оголошення тексту, документ одноголосно підтримали всі присутні у залі депутати. Його надішлють місцевим радам інших міст держави, а також у перекладі на англійську – у Раду Європи. Один з місцевих телеканалів наживо транслював прийняття депутатами резолюції на підтримку і захист ув’язнених у Росії українських патріотів.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінниця.

 

Голос України